Petra

Ik ben Petra Storm - van Dijk, getrouwd met Peter en moeder van Jonathan en WIlmar. Wij wonen in 's Gravendeel. 

Ik heb 3 jongere broertjes en vanaf jongs af aan al heel zorgzaam. Paste op ze en hield er van om creatief met hen bezig te zijn. Samen met mijn moeder organiseerde ik de kinderfeestjes, thema, aankleding, spelideeën enz. 
Dit kon ik later ook kwijt in mijn vrijwilligerswerk bij scouting waar ik vanaf mijn 15e tot mijn 32e leiding heb gegeven. 

Petra betekend Rots. Mijn naam past heel erg bij mij, want ik wordt vaak getypeerd als rustig en stabiel en als Rots in de branding. 

Daarnaast is Rots en branding ook een knipoog naar mijn eerste opleiding en grote liefde, de zee. Ik heb de opleiding Maritiem officier gedaan, echter al tijdens mijn stage kwam ik er achter dat ik het begeleiden van andere stagiaires en het maken van de verslagen misschien wel leuker vond dat het varen zelf. Dit in combinatie met lichamelijke klachten gerelateerd aan de bewegingen van het schip maakte dat ik besloot om niet verder te gaan met varen na het behalen van mijn diploma, maar opzoek te gaan naar iets waar ik mijn creativiteit en passie het helpen voor kinderen en jongeren in kwijt kon. 

Dit werd de opleiding Leraar techniek. Na mijn eerste jaar, werd echter door de regering besloten dat Techniek niet langer een verplicht vak zou zijn op de middelbare school. Omdat ik geen zin had in 2 afgeronde opleidingen en 0 baankansen, ben ik na dit eerste jaar gestopt. 

Ik ben gaan werken, een kantoorbaan, maar daarnaast begeleide ik een jongen met ADHD en Gilles de la Tourette, hier kon ik mijn energie, passie en creativiteit in kwijt! Via deze eerste cliënt ben ik mijn netwerk gaan opbouwen en uiteindelijk kon ik zonder kantoorbaan. 

Ingeschreven als Rots in de branding bij de kamer van koophandel, merkte ik dat mijn kracht bij het trots maken van kinderen en jongeren ligt en dus werd rots, (T)Rots. 

 Volgens (de ouders van) mijn cliënten ben ik:
"Verantwoordelijk, zorgzaam, punctueel en invoelend. Stabiel, betrouwbaar, beschouwend en liefdevol. Spontaan, rustig, behulpzaam en geduldig." 

Begonnen op de HAVO met profiel  Economie en Maatschappij, daarna - mij niets aantrekkend van de reacties van klasgenoten en leraren die het maar vreemd vonden dat ik met een overgangsbewijs, toch 'bleef zitten'-, geswitcht naar Natuur en Gezondheid.
Mijn HBO-opleiding tot Kindercoach heb ik met goed gevolg afgesloten in 2014.
In 2016 heb ik het HBO-diploma Medische Basiskennis behaald. 
Door middel van diverse cursussen/trainingen en vakliteratuur blijf ik mij ontwikkelen om mijn cliënten zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en coachen. Wilt u meer weten over welke cursussen en trainingen, zie hiervoor opleidingen. 

In 2018 heb ik mij verdiept in Dyslexie en kan u nu helpen met uitzoeken of er sprake is van dyslexie. Tevens ben ik begonnen met een uitgebreide EHBO cursus, welke ik in 2019 met goed gevolg heb afgesloten. 

Werken met kinderen vind ik altijd al geweldig. Als 13-jarige begon ik met oppassen op buurkinderen. Als 15-jarige ben ik leidinggevende geworden bij Scouting Puttershoek en heb dit met veel plezier 16 jaar gedaan.

Vanaf mijn 24ste begeleid ik kinderen en  jongeren.
Dit varieert van 1x in de twee weken een dagdeel iets ondernemen om de zelfstandigheid van een cliënt te bevorderen, tot meerdere keren per week een cliënt verzorgen, stimuleren en activeren. 

 

Als u meer wilt weten over welke leeftijden en/of welke soort stoornissen ik mee heb gewerkt, zie hiervoor werkervaring.